back

Hockey Stixx

Zonder goed materiaal geen hockey

Hockeyen zonder stick is onmogelijk. Net als dat we het liefst op een mooi kunstgrasveld spelen. Stixx is het materiaalprogramma van Hockey Dreams Foundation: we verzamelen hockeymaterialen en bekostigen onderhoud. Hierbij proberen we lokaal in te kopen en duurzaam te werken, want wij geloven niet in Afrika als dumpplek voor tweedehands spullen en ook niet altijd in het verschepen van gloednieuwe spullen. Onze visie op materiaal is de volgende:

  1. We verzamelen zowel nieuwe als tweedehands hockey hardwear. Voornamelijk via particulieren, maar ook via sportwinkels en hockeymerken in Nederland.
  2. We verschepen alleen spullen die lokaal erg duur, niet of nauwelijks te krijgen of niet na te maken zijn. Denk hierbij aan sticks, ballen, pionnen en keepersspullen. Kleding verschepen we niet, met uitzondering van de staff shirts voor de Hockey Camps en complete clubtenues (16 shirts, shorts en sokken).
  3. We proberen materiaal zo goedkoop mogelijk op de bestemming te krijgen, bijvoorbeeld via een piloot van KLM of vakantiegangers die tassen meenemen.
  4. Alle materialen die aankomen worden genummerd en de coaches houden in het Hockey Stixx! programma bij hoe lang ze meegaan.
  5. Al het materiaal wordt achter slot en grendel bewaard en opgeknapt indien nodig.
  6. Een gedeelte van de materialen wordt verkocht aan lokale clubs voor acceptabele prijzen (€ 7,50 voor een stick, € 1 voor een bal en € 7,50 voor een onderdeel van de keepersuitrustingen). Dit doen we om ownership te creëren bij de clubs, zodat zij er beter voor zorgen. Ervaring leert dat zij daar zuiniger op zijn dan op ‘cadeautjes’. Het geld dat hierdoor in de kas komt, wordt besteed aan het opknappen van materialen of de aanschaf van fluitjes, balken, hesjes etc.
  7. We zorgen ervoor dat er een gezonde schaarste is, zodat er goed voor het aanwezige materiaal wordt gezorgd.
  8. We assisteren de lokale hockeybond in de aanschaf van materialen door ze in contact te brengen met ons netwerk en voor een goede prijs spullen aan te schaffen voor bijvoorbeeld selectieteams.
  9. We financieren opknapbeurten voor hockeyvelden, indien hier een overzichtelijke en redelijke aanvraag voor wordt ingediend.
  10. We assisteren in het vinden van een vaste (lokale) sponsor van een veld voor een langdurige relatie. Deze sponsor betaalt het onderhoud van het veld.

Want to take action? Get involved in our Stick Challenge!