ABOUT US

Mission

A future through hockey…

The Hockey Dreams Foundation aims to create a better future through sport. Worldwide we stimulate the development of young coaches. These coaches – besides being a coach – also finish their school and have the opportunity to attend college. We create a healthy sport community, which enables coaches to make dreams come true and develop people personally, socially and sportive wise.

Our dream is to work in different developing countries, train dozens of coaches, who keep hundreds of children active.

Vision

… for every coach 

Our vision is to provide the opportunity for a better future for everyone, irrespectively origin, believe, race or nature. Our is aim is to achieve this through sport and specifically through our local coaches. They are the key for our organization.

Why are we doing this? First, because they can develop personally by finishing their school, attend college and find a job as a young professional. Second, to transfer the message towards others. It is their job to create a safe sport environment where children can play and have fun and will take them away from drugs and criminal activities.

Global Goals

… to work on more quality of life.

Our mission supports the Global Goals with gratitude – created by the United Nations – aiming to make the world a better and more sustainable place by 2030. As an organisation, we are focusing on these goals hoping to spread this message. 

Over de Foundation
Over de Foundation
Over de Foundation
Over de Foundation
Over de Foundation
Over de Foundation

Het team

 

 

 

 Ambassadors

Hockey Dreams Maria Verschoor international amsterdam hockey

Maria Verschoor
International & speelster Hockeyclub Amsterdam
“Wat ik bijzonder vind aan de Hockey Dreams Foundation, is dat er kinderen geholpen kunnen worden door middel van sport. Door kinderen te laten sporten houd je ze van de straat af en voorkom je dat ze in aanraking komen met drugs en alcohol. Daarnaast kan je met sport veel bereiken. Je leert kinderen samenwerken en je laat ze plezier maken met elkaar. Dat die sport hockey is, vind ik heel mooi, omdat deze sport ook veel voor mij heeft betekend. Het hoogtepunt in mijn carrière waren de Olympische Spelen in Rio, we hebben daar een zilveren plak gehaald en dat was een fantastische ervaring.

Ik hoop dat de Hockey Dreams Foundation verder kan uitbreiden en in heel Afrika kinderen kan helpen. Dat we nog meer coaches kunnen opleiden en de kans kunnen geven om te studeren, en de kans kunnen geven op een beter toekomstperspectief.”

Hockey Dreams Bjorn Kellerman hockey kampong international

Bjorn Kellerman
International & speler Hockeyclub Kampong
“Wat ik bijzonder aan de Hockey Dreams Foundation vind, is dat Afrikaanse jongeren een toekomst krijgen door middel van hockey. Elk kind moet de mogelijkheid krijgen om te kunnen sporten en de foundation geeft ze deze kans. Daarnaast gaat Hockey Dreams een stapje verder door aan te geven dat er ook maatschappelijke kansen liggen voor deze Afrikaanse jongeren. Dit maakt de Hockey Dream Foundation zo speciaal!

Al mijn hele leven ben ik actief als hockeyer en volg ik mijn ambitie binnen de hockeysport. Ik weet wat het met mij doet, dat ik mijn volle passie ergens in kan stoppen. Ik vind dat iedereen deze kans moet krijgen, want het brengt je verder naar hetgeen wat je wil bereiken. Het is niet vanzelfsprekend dat je kan sporten en dat weet niet iedereen, daarom is het zo mooi om deze foundation te ondersteunen.

Mijn droom is om met de Hockey Dreams Foundation nog meer Afrikaanse kinderen de mogelijkheid te bieden om te leren, sporten en plezier te maken. Wat wil een kind nou nog meer?”

Bjorn Kellerman is geboren op 25 mei 1990 en speelt op dit moment bij hockeyclub Kampong in Utrecht.

Meer lezen over de hockeydromen van onze ambassadeurs Maria en Bjorn? Klik hier.

Hockey Dreams voorzitter janwillem

Jan Willem Bredius | janwillem@hockeydreams.nl
Bestuur | Voorzitter

“Toen ik in 2013 de toenmalige stichting Kadish onderdak bood in ons kantoorpand aan de Ruyterkade te Amsterdam, begon er al wat te kriebelen. Al snel werd ik gegrepen door het ‘Kadish virus’. Hockey Dreams Foundation is bijzonder omdat het kleinschalig is, er hands on gewerkt wordt en er vele echt geïnteresseerde vrijwilligers bij betrokken zijn. Niet om de hockeysport groot te maken, maar juist om de lokale betrokkenen in de doellanden helpen zichzelf te ontwikkelen en hen zo de kans te  bieden op een betere toekomst. En dat middels ons geliefde spelletje; hockey. Mijn ultieme droom? de Hockey Dreams Foundation wereldwijd inzetten om voor grote, minder kansrijke groepen mensen, ons motto te kunnen waarmaken: A future through Hockey!”

Hockey Dreams Tjarko Tadema

Tjarko Tadema
Bestuur | Penningmeester

“Het doet me een groot genoegen om onderdeel te zijn van een organisatie die dromen wil verwezenlijken. Het maakt het voor mij nog mooier dat dit mogelijk gemaakt kan worden door een gemeenschappelijke passie. Voor de foundation wil ik ervoor zorgen dat we de beschikbare middelen zo doeltreffend mogelijk in kunnen zetten om zoveel mogelijk dromen te verwezenlijken. Iedereen moet kunnen dromen en het zou fantastisch zijn als door hockey deze dromen wat meer werkelijkheid worden!”

 

 

 

Board

Hockey Dreams claudia makumbe

Claudia Makumbe
Bestuur | Secretaris
“Sinds mijn zestiende ben ik geïnteresseerd in Afrika, en Zuidelijk Afrika in het bijzonder. Deze interesse gecombineerd met mijn passie voor sport, antropologie, verschillende culturen en educatie maakt dat een bestuursfunctie bij HDF uitstekend bij mij past. Natuurlijk is het ook een feit dat mijn aangetrouwde familie in Zambia woont; dat schept een extra band met het land.

HDF is een toonbeeld van “sport inzetten als middel”. Als HDF in tien landen in Afrika projecten zou draaien, waarbij minimaal 100 coaches wekelijks betrokken zijn en vele duizenden kinderen, dan lijkt mij dat super!”

Hockey Dreams Hugo van Donselaar

Hugo van Donselaar
Bestuurslid
“Dit vrijwilligerswerk past bij mij, omdat ik dit van jongs af aan heb gedaan. Op mijn eigen hockeyclub gaf ik vanaf mijn dertiende training aan een hockeyteam voor mensen met een lichamelijke beperking. Het mooie aan dit vrijwilligerswerk is dat het een combinatie is van sport en management, hetgeen waarin ik ook afgestudeerd ben.

Mijn doel als bestuurslid van de foundation is om een bijdrage te leveren aan de inkomsten die gegenereerd worden in Nederland. Ik hoop hier een slag te kunnen slaan in het realiseren van een meer structurele inkomstenstroom.”

Hockey Dreams Freek Tonis

Freek Tönis
Bestuurslid
“De link tussen mij en de foundation is ten eerste dat ik helemaal weg ben van de hockeysport. Ik heb daarbij een voorliefde voor Afrika en heb voor mijn werk 54 Afrikaanse landen bezocht. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen die plezier kunnen maken door te spelen en sporten de basis zijn voor de (weder)opbouw van een land. Teamsport is niet alleen ‘joyful’ maar levert ook veel andere bijkomende voordelen op.

Het lijkt mij een mooie uitdaging om de ideeën van de foundation verder uit te bouwen . Geld speelt daarin een belangrijke rol. Hiervoor wil ik mij inzetten.”

 


 

 

Operational team

Hockey Dreams Sebastiaan Kasteele

Sebastiaan vd Kasteele | sebastiaan@hockeydreams.nl
Operationeel Manager
“Als stagiaire begon ik in 2013 bij HDF en later ben ik altijd betrokken gebleven. Hockey Dreams Foundation verandert levens van jongeren door middel van sport. Dit heb ik met eigen ogen mogen ervaren en dat maakt het werk ontzettend bijzonder voor mij. Het is mooi om te zien hoe iemand vanuit een kansarme positie weer middenin het leven staat doordat hij/zij een kans kreeg aangeboden door Hockey Dreams Foundation.

Mijn droom is om van HDF een volwassen organisatie te maken met een sterke visie op gebied van sport en ontwikkelingshulp waarmee wij beetje bij beetje de wereld een stukje beter maken.”

Malou Janssen | malou@hockeydreams.nl 
Communicatie & PR
“Het was voor mij een logische keuze om me in 2014 – naast mijn studie – te gaan inzetten voor deze inspirerende en uitzonderlijk duurzame organisatie. Hiermee kwam ik terecht in een uniek team van mensen die zich aan elkaar verbonden hebben door één en dezelfde missie; wereldwijd kansen creëren door middel van sport. Ik sta volledig achter de visie dat jongeren van essentieel belang zijn voor de toekomst. En wij geven een basis door hen een educatieve loopbaan te faciliteren. Sindsdien heb ik mijn plekje gevonden binnen de groep op het gebied van communicatie en PR, waar ik met veel plezier de organisatie en mijzelf naar een hoger niveau probeer te tillen. De organisatie laten groeien en ontwikkelen op verschillende vlakken, daar krijg ik echt een kick van. En dat ik van dit alles onderdeel ben, voelt eigenlijk vooral als een eer.”

Hockey Dreams gijs hardeman

Gijs Hardeman | gijs@hockeydreams.nl
Founder & Adviseur
“De Hockey Dreams Foundation heeft echt impact op levens van mensen, zonder de verbinding te verliezen met de coaches die erbij betrokken zijn. Het is één grote internationale familie geworden.
Vrijwilligerswerk is iets dat iedereen een keer zou moeten doen. Het geeft voldoening en ik ben ervan overtuigd dat als je mensen helpt zonder bijbedoelingen, ook jij een keer hulp uit onverwachte hoek zal krijgen.
Mijn droom? Dat Hockey Dreams Foundation enerzijds een grote impact heeft op het mondiale hockey en anderzijds op individuele levens in kleine communities.”

 

Hockey Dreams Ray van der Klis

Ray v.d. Klis | ray@hockeydreams.nl
Acquisitie
“Het bijzondere aan de HDF is voor mij de combinatie van sport en bestaansrecht. De foundation geeft jongeren een kans om zich te ontwikkelen als sporter, mens en misschien wel het belangrijkste: om een rolmodel te zijn.

Mijn droom en passie is om sport toegankelijk te maken voor eenieder die wil bewegen. De coaches van de HDF bieden honderden kinderen  de kans om te sporten. Naast dat ik het gedachtegoed wil verspreiden, wil ik ervoor zorgen dat de organisatie financieel gezond wordt. Dat we in meerdere landen in staat zijn om coaches te begeleiden en zich te laten ontwikkelen.”

Hockey Dreams Lotte Mout

Lotte Mout
Vertalingen
“Ik had in 2014 het voorrecht om mijn stage niet in Nederland te doen, maar voor 2 maanden naar Zambia te gaan. Dit heeft ongelooflijk veel indruk gemaakt. Je kan nog zoveel horen en foto’s zien, maar als je echt tussen de coaches en de kinderen staat en met hen mee doet, doet je dat echt veel. Hun enthousiasme en creativiteit is bewonderenswaardig en daar kunnen velen wat van leren.

Ik ben heel blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan dit geheel. Toen ik in Zambia was, kwalificeerden zowel de jongens als de meisjes zich voor de Jeugd Olympische Spelen in China. Het ongeloof in hun ogen toen ze hoorden dat ze dat gingen meemaken was zo bijzonder. Dat is iets wat ik nooit meer ga vergeten en wat ik zoveel meer kinderen zou willen geven.”

Hockey Dreams Ineke Botden

Ineke Botden
Accountmanager Zambia

Hockey Dreams Jelle Rowold Corine Oudewaal

Jelle Rowold & Corine Oudewaal
Accountmanagers Malawi
“In 2013 zijn we voor de Hockey Dreams Foundation naar Afrika gegaan. We hebben verschillende activiteiten ondernomen in Oeganda, Malawi en Zambia. We hebben warme herinneringen aan onze reis, vooral door de mensen die we hebben ontmoet. Sport verbindt en de Hockey Dreams Foundation maakt dat mogelijk.

Net zo bijzonder vonden we het om de coaches, Floyd, Elvis, Martha, Prince en Samuel in Nederland te ontmoeten. Geoffrey is tijdens zijn Hockey Dream drie weken bij ons gebleven, een uniek weerzien. Dat is ons doel voor de Hockey Dreams Foundation de komende tijd: uitwisseling mogelijk maken, ervaringen delen en jongeren een kans geven. Het is mooi dat dit alles voortkomt uit onze gedeelde passie voor hockey!”

 

 

 

Accountmanagers Communities

Hockey Dreams Josefien de Ridder Oeganda

Josefien de Ridder
Accountmanager Oeganda
“Gyebale ko Hockey Dreams Foundation! Mijn naam is Josefien de Ridder, ik woon en werk (en hockey!) in Kampala, Oeganda. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van het team omdat we mensen met uiteenlopende nationaliteiten en culturen verbinden met één verbindende factor: de passie voor hockey. De sport is een prachtig middel om bruggen te slaan en te leren samenwerken. In Oeganda is goed te zien hoe hockeyen, trainen en coachen potentie heeft om vaak kansarme kinderen te helpen meer structuur in hun leven te geven, zelfvertrouwen te krijgen  en normen en waarden te ontwikkelen. En natuurlijk: plezier te maken!
Mijn droom is met HDF hockey families te bouwen en hierdoor ‘happy places’ en veilige havens te creëren op en rond het hockeyveld in Oeganda en in de rest van Afrika.”

Annual reports

Met de steun van sponsors, partners, suppliers, vrienden en donateurs heeft Hockey Dreams Foundation de afgelopen jaren bijgedragen
aan een betere toekomst voor jongeren in ontwikkelingslanden door middel van sport. Lees in onze digitale jaarverslagen wat we hebben gedaan en wat we hebben bereikt.

We’d love to hear from you!

Hockey Dreams logo

Questions, ideas, suggestions or just to say ‘Hi!’. Drop us a message! We will get back to you as soon as possible. If you would like to visit our office, let us know so we can make you some good coffee


Hockey Dreams Foundation
De Ruijterkade 139
1011 AC Amsterdam
+31 6 46 07 14 91


IBAN: NL 10 ABNA 0428 3538 35
BIC: ABNANL2A
KvK nummer: 55110134
RSIN nummer : 851569560


De Hockey Dreams Foundation is ANBI gecertificeerd. Je kunt ons opzoeken via de website van de belastingdienst.